Geen producten (0)

Meestgestelde vragen

Wat is een EAN code?
►EAN is een afkorting van Europees Artikel Nummer. Het is een 13-cijferige code die zich op een product onder de streepjescode bevindt. Voor elk product, elke variatie of eenheid is een uniek nummer nodig. 

Wat is een barcode?
►Een barcode zijn de streepjes boven de EAN code. Een barcode wordt ook wel "streepjescode" genoemd.


Hoe kunnen jullie de codes zo voordelig aanbieden?
►Doordat wij de EAN codes per miljoenen tegelijk inkopen, kunnen wij deze codes aanbieden tegen een zeer scherp tarief. Dagelijks controleren wij de prijzen van alle EAN webwinkels, zodat u altijd verzekerd bent van de laagste prijs.
 

Wat is het verschil tussen EAN codes en GS1-codes
►De codes van GS1 zijn herleidbaar naar bedrijf en productieland, hiervoor betaalt u jarlijkse abonnementskosten. Omdat herleidbare codes niet verplicht zijn kunnen wij de codes voor een lage, eenmalige prijs aanbieden.


Zijn mijn EAN codes altijd geldig?
►EAN codes zijn onbeperkt houdbaar. Het gebruiken van deze codes kunt u uitspreiden over een obeperkte periode van jaren.

 

Waar kan ik de EAN nummers voor gebruiken?
►Onze codes worden veel gebruikt op verkoopplatformen als bol.com en Amazon, maar de codes kunnen ook in fysieke winkels gebruikt worden a.d.h.v. een kassasysteem.
 

Zijn de kosten eenmalig?
►Daar kunnen we kort over zijn; Ja! De enige kosten die u betaalt, zijn de eenmalige kosten voor de aanschaf van de codes. Dus géén registratie kosten, géén abonnementskosten en géén jaarlijkse terugkerende kosten. 

 
Kan ik de codes voor alle producten gebruiken?
►Enkele categorieën vragen om extra voorwaarden, zoals sieraden. De regels hiervoor kunnen per platform verschillen. Boeken en tijdschriften, maar ook farmaceutische producten kunt u niet van een EAN-code voorzien, deze goederen gebruiken andere codes. 


Waar kan ik de EAN codes koppelen aan mijn product?
►Het koppelen van de codes doet u op het verkoopplatform waar u gaat handelen of (voorraaad)systeem waar u de codes voor gebruikt. Dus naast productomschrijving, titel en prijs vult u ook de EAN code in. Op deze manier wordt product en code automatisch aan elkaar gekoppeld.
 

In welke landen kan ik deze EAN code gebruiken?
►EAN nummers worden wereldwijd geaccepteerd, alhoewel de Verenigde Staten en Canada hun voorkeur geven aan andere codes. Deze landen gebruiken voornamelijk een 12-cijferige UPC code.