Geen producten (0)

Meestgestelde vragen


Hoe kunnen jullie de codes zo voordelig aanbieden?
Doordat wij de EAN codes per miljoenen tegelijk inkopen, kunnen wij deze codes aanbieden tegen een zeer scherp tarief. Dagelijks controleren wij de prijzen van alle EAN webwinkels, zodat u altijd verzekerd bent van de laagste prijs. Twijfel niet of er verschillen zijn tussen de EAN codes van alle aanbieders, want die zijn er namelijk niet. Er is alleen een verschil tussen GS1 en alle andere EAN aanbieders.
 

Wat is het verschil tussen de codes van jullie en die van GS1?
Er bestaan twee soorten EAN codes; geregistreerde en niet geregistreerde EAN codes. Geregistreerde EAN codes worden uitgegeven door GS1 en bevatten product -en bedrijfsgegevens. Niet geregistreerde EAN codes bevat alleen de cijferreeks van de EAN, dit is voldoende om te kunen verkopen op bijvoorbeeld bol.com. Deze EAN code kunt u aan uw product koppelen op de desbetreffende verkoopplatform als bol.com en Amazon. Op deze manier wordt uw code voorzien van alle productinformatie. Omdat de code pas later "gevuld" wordt met informatie, zijn onze codes veel voordeliger dan de codes die GS1 uitgeeft.


Zijn mijn EAN codes altijd geldig?
EAN Codes die u bij ons aanschaft worden maar eenmaal uitgegeven. Deze codes zijn voor altijd uw eigendom. Heeft u een groot EAN pakket gekocht, maar gaat u de codes niet allemaal direct gebruiken? Geen probleem, er zit geen "houdbaarheidsdatum" aan deze codes. Het gebruiken van deze codes kunt u uitspreiden over een obeperkte periode van jaren.


Wat is een EAN code? 
EAN is een afkorting van European Article Numbering. Het is een 13-cijferige code die zich op een product onder de streepjescode bevindt. Het is een unieke code die maar éen keer wordt uitgebracht om zo een product of producteenheid een identificatie te geven. Voor elk product, elke variatie of eenheid is een uniek nummer nodig. 


Wat is een barcode?
Een barcode zijn de streepjes boven de EAN code. Een barcode wordt ook wel "streepjescode" genoemd.

 

Waar kan ik de EAN nummers voor gebruiken?
De unieke codes die eancode.be uitgeeft zijn een vereiste als u wilt handelen op bijvoorbeeld Bol.com, Amazon, eBid, Beslist.nl, Googleshopping etc. Op deze manier bent u in staat om vrijwel alles aan te bieden, denk aan; geïmporteerde producten waar nog geen code op zit of uw zelfgemaakte goederen als bijvoorbeeld sieraden, meubels of kledingstukken.

 

Kan ik zelf een EAN code aanmaken, verzinnen?
EAN codes worden automatisch, op een bepaald algoritme aangemaakt. De manier waarop en in welke volgorde de cijfers staan, hebben wij geen enkele invloed op. Als u EAN codes zelf verzint is de kans zeer groot dat de codes op de desbetreffende verkoopplatforms niet geaccepteerd worden.
 

Zijn de kosten eenmalig?
Ja! De enige kosten die u betaald, zijn de eenmalige kosten voor de aanschaf van de codes. Dus géen registratie kosten, géen abonnementskosten en géen jaarlijkse terugkerende kosten. 

 

Kan ik de codes voor alle producten gebruiken?
Boeken en tijdschriften, maar ook farmaceutische producten kunt u niet van een EAN-code voorzien, deze goederen gebruiken andere codes. 

 

Waar kan ik de product informatie toevoegen?
De codes  zijn nieuw en bevatten alleen de cijferreeks aan informatie dus nog geen productinformatie. Deze informatie kunt u toevoegen op de desbetreffende website waar u het product gaat aanbieden of in uw eigen systeem. Per software verschilt het of de productinformatie zichtbaar is na het scannen. Wilt u direct bedrijfs -en product informatie kunnen toevoegen aan de barcodes dan adviseren wij u de codes deze aan te schaffen op:GS1.

 

Mijn product kent maar een klein productie aantal, kunnen de codes worden "gerecycled"?​
Soms krijgen we deze vraag omdat sommige producten maar eenmalig of in een kleine oplage worden uitgebracht. Als u de codes voor een eigen site gebruikt, kun u de productgegevens wijzigen en dus de codes gebruiken voor een ander product. Als de codes gebruikt worden om te verkopen op bijvoorbeeld Bol.com, Amazon of andere verkoopplatforms zult u daar de productgegevens moeten wijzigen. Of dat mogelijk is verschilt per platform en veilingsite.

 

In welke landen kan ik deze EAN code gebruiken?  
EAN nummers worden wereldwijd geaccepteerd, alhoewel de Verenigde Staten en Canada hun voorkeur geven aan andere codes. Deze landen gebruiken voornamelijk een 12-cijferige UPC code.

 

Is het noodzakelijk om de (streepjes) codes uit te printen?
Voor online internetverkoop is het niet noodzakelijk om de codes uit te printen, dan heeft u alleen de nummers nodig. Gaat u de codes in een fysieke winkel gebruiken en uw voorraadbeheer hiermee onderhouden, dan is het wel noodzakelijk. Bij elke bestelling sturen wij u de hoge resolutie streepjescodes gratis mee.

 

Kan ik de codes retourneren?
De EAN codes die wij uitgeven worden speciaal voor u op een bepaald algoritme aangemaakt. Wat betekent dat wij als bedrijf u een dienst hebben geleverd. Diensten vallen wettelijk gezien niet onder het herroepingsrecht. Daarnaast is het voor ons onmogelijk om te controleren of de codes niet gebruikt zijn / dan wel dat deze zich nog op een derde computer bevinden na het terugsturen.