Geen producten (0)

Verschil tussen codes van EANcode.be en GS1

 

Wij merken dat er nog veel onduidelijkheid heerst tussen de EAN codes die u bij ons kunt kopen en de codes die GS1 aanbiedt. Veel verkopers komen in eerste instantie terecht op de website van GS1, omdat Bol aanraadt de codes daar aan te schaffen. Dit komt omdat GS1 jarenlang de enige uitgever van EAN nummers was in Nederland. Een werkelijke monopoliepositie dus. Ondernemers kunnen daar EAN codes aanvragen voor de fysieke winkel. En dit raden wij ook aan, als u door middel van de codes uw voorraad wilt beheren. Maar voor online winkels is dit absoluut niet nodig, waardoor u veel voordeliger uit kunt zijn.

Velen van u zullen al even gekeken hebben op de website van GS1. Éen ding valt direct op; de codes van GS1 zijn niet voordelig. Daarnaast betaalt u startkosten en alsof dat nog niet genoeg is, betaalt u ook nog eens abonnementskosten. Al deze extra kosten en voornamelijk de abonnementskosten, maakt de drempel om te verkopen via andere online kanalen weer extra hoog. Zonde! Want handelen via deze verkoopplatforms bereikt u op een zeer gemakkelijke manier, zonder marketingkosten in éen klap miljoenen extra potentiële klanten. Alleen bij bol.com al 5 miljoen!

 

Verschillende verkopers, verschillende type EAN nummers. Onder welke verkopersgroep valt u?

VERKOPER ÉEN  -  Codes van EANcode.be

U heeft een webwinkel met een kleinschalig assortiment. Vaak met zelfgemaakte producten of goederen geïmporteerd uit het buitenland. Soms naast de webwinkel ook een fysieke winkel.

  • U vindt dat EAN codes eigenlijk overbodig zijn. Maar u heeft EAN nummers nodig omdat bol.com en andere externe verkoopplatforms hierom vragen. Deze websites werken met EAN codes om uw product een identificatie te geven.
  • U gebruikt verkoopplatforms als bol.com en Amazon als een extra verkoopkanaal voor uw producten. 
  • U zult de codes niet of nauwelijks scannen.
  • U gebruikt de codes niet om de voorraad mee te beheren. 

Als bovenstaande voor u van toepassing is, heeft u geen geregistreerde codes nodig. Wij raden u aan de codes te kopen op deze website, bij EANcode.be. Kosten zijn eenmalig, zonder abonnement of andere terugkerende kosten. Ook hoeft u bij ons géén jaarcijfers aan te leveren voor de aanvraag van EAN codes. De codes worden geaccepteerd door bol.com en vele andere verkoopplatforms.

 

VERKOPER TWEE  - Codes van GS1

U heeft een fysieke winkel of grote webwinkel, waar vaak tot wel duizenden artikelen verkocht worden.

  • De producten worden bijna altijd beheert door een kassa- en voorraadbeheersysteem. De producten worden van een EAN nummer voorzien om te scannen en de voorraad mee te actualiseren (denk aan een supermarkt).
  • U scant de codes om product -en bedrijfsgegevens af te kunnen lezen. Deze codes zijn geregistreerd.

Als u bovenstaande wenst, raden wij u aan om geregistreerde codes te bestellen bij GS1.

 

Vraagt uw afnemer om een EAN code?

Heeft u zelf een product uitgebracht en vraagt uw afnemer om een EAN code? Bedenk dan waar de producten verkocht gaan worden en bespreek de wensen samen met uw klant. Worden de codes alleen gebruikt voor online verkoop of worden de producten in winkels en warenhuizen verkocht, waar men de codes zal scannen voor het actualiseren van de voorraad? 

Bekijk de twee bovenstaande verkopersgroepen om te zien in welke verkopersgroep uw afnemer thuis hoort om zo een keuze te kunnen maken.

 

Gratis uitproberen

Twijfelt u nog? Bestel eerst éen code om te kijken of deze voldoet aan uw verwachtingen. Bestelt u later meer? Dan ontvangt u uw geld retour van de eerste code! Hoe dat in z'n werk gaat, leest u hier.